lauantai 29. heinäkuuta 2017

Kesäkuvauksia 2017

Tänä kesänä oman haasteensa blogi kuvaamiseen on tuonut iso vauvavatsa. Kuvien ottamiseen on tullut pienoista extreme tuntua kun maha ei anna kuvatessa yhtään periksi ja kuvaamiset pitää tehdä suurinpiirtein yhdessä ainoassa asennossa.  Kutakuinkin kaikkien kuvauksien aikana istuin maassa tässä asennossa ja yritin saada yksityiskohdat kuvattua. Lisäksi oman haasteensa ulkokuvauksiin on tuonut forecan vaihtelevat sääennustukset ja koko ajan muuttuva sadetutka ennuste.



Tästä syystä olenkin saanut olla äärettömän onnekas, sillä tänä kesänä haaveilemissani ulkokuvauksissa olen saanut joukon apulaisia auttamaan. Niin kuvakulmien asettelujen laittamisessa kuin kuvien ideoimisessa ja niin on saatu tälle kesällekin muutamia ulkokuva tilanteita joiden tekeminen on yksi blogin pitämisen hauskimpia puuhia.

Aloitetaan keinun kasaamisesta- sinisiiven keinulle oli tehty aivan ihanat miniohjeet ja niitä tutkittiin joukolla ja pihassa sitten osa kerrallaan kasattiin ja liimattiin paikoilleen. Pienimmät odottivat innolla kuvauksien päättymistä, sillä jokainen halusi päästä leikkimään leluilla.
Kuvauspaikkana on tuttu oma kerrostalo alueen piha =)


Kuvausten haasteena on aina se että onnistuvatko kuvat. Auringon valossa kuvatessa ei digikamerassa erotu yksityiskohdat joten aikamoisella "mututuntumalla" mennään ja toivotaan parasta. Blogin tarinoissa taustoista on ylimääräiset rajattuna pois jotta kuvat olisivat realistisempia. Jos joku kuvaus hetki ei onnistu niin uusinta kuvausta ei helposti tule tehtyä ihan vain siksi että jo sää voi olla erilaisempi mitä ensimmäisellä kuvaushetkellä. Siksi itsekin kuvatessa otan useampia kuvia aina yhdestä hetkestä jotta edes joku kuva onnistuisi.

Kuvausten jälkeen yhäkin meillä pätee sääntö, että kuvausrekvisiitalla voi leikkiä. Ensimmäisen tarinan jälkeen oli monet sormet hiekkalaatikko leikissä mukana =)



Toisen tarinan tekemisessä mukanani oli meidän Ella sekä Ella naapurista. Ella naapurista on jo koululainen ja hänestä oli suuri apu kuvatessa. Hänellä on hyviä ideoita miten tehdä kuvaustilanteita ja hän omatoimisesti huolehti että kuvatilanteissa jokaisen tarinassa esiintyvän eläimen asento vaihtui. Samoin Ella maalasi pihakeinun ja näkee että hän on maalannut ennenkin.
Tässä pieniä tunnelmakuvia kuvauksista =)







Kolmannella kuvaus kerralla edessä oli paljun kuvaus. Palju ei ole veden kestävä mutta mitä sitä ei keksisi että siitä saisi vedenkestävän. Joten kaikki ideat oli kehiteltävä...Sopisiko elmukelmu... Ei näyttää kuvissa liian ruttuiselta... Joku vedenvärinen kangas/liina... Loistokas idea, mutta oikeasti vesi ei ole sinistä.. Lopulta päädyin päällystämään paljun kontaktimuovilla, todellakin miljoonalla kerroksella kontaktimuovia. Testauksessa palju tuntui pitävän hetken aikaa vettä, joten äkkiä vedet pois. Kuivaus, lisää kontaktimuovia ja sitten vaan toivoen että kuvaukset saa nopeasti tehtyä että suojaus kestää sen aikaa. Samoin edellisenä iltana valmistui paljun alle tämä alusta jäätelötikuista ja paljun reunalla rekvisiitaksi uimarenkaat.






Ulkona oli apunani taas apujoukot, aivan ihana juttu. Todellakin tämä mahani ei ole antanut periksi enää muutamaan viikkoon. Ensin taas katsastettiin alue missä kuvaus tehdään ja ylimääräiset roskat yms. kuvausalueelta pois.


Yhteisjoukolla tuumattiin että Elias kaataa veden paljuun ja minä koetan nopeasti räpsiä kuvat, etttei vesi lähde valumaan mistään kolosta paljun pohjalle.


Ja niin vaan saatiin kuvat otettua ja vielä rakennettua muutamat tilannekuvat. Blogin puolella voi tarinoista katsoa kuvia kun hiiriperheen väki on uimassa ja toivottavasti niistä myös erottuu että mukana on oikea vesi. Kuvauksen loputtua äkkiä vesi pois paljusta ja kaikkien kontaktimuovien irroitus että palju pääsee kuivumaan,

Joten kiitos apujoukkoni tältä viikolta, meidän Ella, naapurimme Ella, Anna, Elias ja Arttu. Teistä oli todella iso apu ja oli ihana kun autoitte kuvauksen tekemisessä =)

                 -Heidi- 










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti